Rebozo Closing

Dit mooie ritueel is bedoeld om de totale periode van een klein jaar (zwangerschap – bevalling – postpartum) af te sluiten.
Tijdens de  zwangerschap en bevalling opent de vrouw zich om het leven te geven. Vervolgens moet zij de rol van moeder, partner en vrouw combineren. Vaak neemt het moeder-zijn de overhand en voelt zij zich innerlijk verdeeld. In Mexico wordt de moeder gedurende de eerste 40 dagen na de bevalling helemaal verzorgd, zodat zij zich aan de baby kan wijden. Na deze 40 dagen ondergaat zij het Rebozo Closing ritueel, als overgang om deze fase af te sluiten en zich te openen naar de buitenwereld. De Rebozo is een Mexicaanse geweven, katoenen doek, die gebruikt wordt als sjaal, draagdoek voor de baby’s, om de buik te steunen tijdens de zwangerschap, voor massage tijdens de bevalling en vervolgens in het dagelijks leven met kinderen. In Nederland is de vorm van het ritueel wat aangepast, maar de intentie is dezelfde:

In Nederland is de vorm van het ritueel wat aangepast, maar de intentie is dezelfde: 

  • Moment van zorg en aandacht voor de moeder 
  • Diepe ontspanning 
  • Contact met haar innerlijke vrouwelijk bron 
  • Honoreren van de vrouw die moeder geworden is 
  • Verwerking van de bevalling 
  • Hulp om de overgang van binnen naar buiten te maken, bijv. om weer aan het werk te gaan         

Deze 3 uur durende behandeling van de moeder vanaf ongeveer zes weken na de bevalling, bestaat uit verschillende fasen: 

  1. Massage van het hele lichaam door twee personen 
  2. Heet kruidenbad 
  3. Opwarmen onder dekens 
  4. Inwikkelen van het lichaam in zeven etappes  

Tijdens het hele ritueel wordt een verwarmende, zuiverende kruidenthee gedronken en is er gelegenheid om te praten over je bevalling(en).  

Het ritueel is ook heel geschikt bij verwerking van een miskraam of een stille geboorte. Wij kunnen bij je thuis komen of afspreken op een andere voor jouw vertrouwde locatie. Voorwaarde is wel dat er een bad aanwezig is.  

Neem contact met ons op

Behandeling plannen?

Neem contact op met ons om een behandeling of een babygesprek te plannen.