Babykruidenstempelmethode© aan huis​

Babymassage wordt al lang beoefend en er is wetenschappelijk aangetoond dat het vele algemene gezondheidsvoordelen heeft. Mijn methode bestaat uit de oliemassage plus twee extra onderdelen: de babykruidenstempelmassage© en de babybuikbinding©

IMG-20220823-WA0022

Babykruidenstempelmassage©

We beginnen met een lekker warm bad, zodat je kindje zich kan ontspannen alvorens de babykruidenstempelmassage© start. Het is belangrijk om hier rustig de tijd voor te nemen, om zo een fijne flow op te bouwen. Na het afdrogen mag je baby op het aankleedkussen blijven liggen. Met minimale druk laat ik de warme babykruidenstempel© lopen over het lichaam van je kindje. De temperatuur van de babykruidenstempel© is comfortabel en veilig voor de gevoelige huid van een baby. Ik bewandel de voornaamste energiebanen, sen geheten, die zich op de voor- en de achterkant van het lichaam bevinden. Door de warmte van de stempel openen de energiebanen, waardoor de werking van de kruiden makkelijk samensmelt met het lichaam van je kindje.

De babykruidenstempels© zijn samengesteld uit zes soorten gedroogde kruiden. De melange werkt ontspannend, verwarmend, pijnstillend en geeft troost bij verdriet. De reacties van baby’s tijdens de babykruidenstempelmassage© zijn betoverend! Ze ervaren de warmte als een genot voor hun kleine fysieke lichaam. Ook zie ik aan de baby’s hoe ze de route van de stempel innerlijk volgen. Op een veilige manier maken ze kennis met hun fysieke lichaam. Dit klinkt wellicht iets vreemd, maar ieder nieuw mensje moet wennen, anders gezegd landen. Het is de samensmelting van het fysieke-emotionele-mentale en spirituele lichaam, ofwel het incarnatieproces.

Toepassing voor baby’s vanaf week 1 t/m 4 maanden:

Oliemassage

Als de routes met de stempel op het lichaam zijn bewandeld en je kindje heeft nog ruimte over, start ik met een zachte oliemassage. Door de warmte van de stempels staan de poriën nog open en kan de olie makkelijk worden opgenomen. Ik maak hierbij gebruik van natuurlijke oliën.

Screenshot_20220921-105503_Photos

Babybuikbinding©

De behandeling sluit ik af met een babybuikbinding©. De buikbinding biedt de baby comfort, omdat deze het gevoel van veiligheid en warmte uit de baarmoeder nabootst. Ook geeft de babybuikbinding© een zachte tegendruk als de darmkrampjes opspelen, ze worden kalm opgevangen. De babybuikbinding is hierdoor effectief voor de spijsvertering. De buikwikkel is stevig, maar wordt voorzichtig om de buik van je kindje gewikkeld. 

Er zijn twee varianten:

De Babykruidenstempelmethode© samengevat:

De behandeling is bij jullie thuis. Gedurende de behandeling geef ik voldoende uitleg, zodat je zelfstandig met je kindje de massages voort kan zetten. De behandeling is inclusief:

Neem contact met ons op

Behandeling plannen?

Neem contact op met ons om een behandeling of een babygesprek te plannen.